DSC02748-4.jpg

Zeezicht en SAMSAM: Ruim 22 jaar verbonden met Breda

Breda, 15 oktober 2024 – Aan de Grote Markt in Breda, onder de schaduw van oude platanen, ligt Zeezicht, een café dat al 31 jaar een geliefde plek is in de stad Breda.

In 2013 werd SAMSAM, dat al naast Zeezicht lag, overgenomen door Daan. Samsam is een zaak met een moderne, Nederlandse uitstraling en een focus op lokale producten. Ze hebben zich altijd ingezet voor duurzaamheid, met initiatieven zoals LED-verlichting, het kweken van oesterzwammen op koffiedik en afvalscheiding. Deze inspanningen werden in 2024 beloond met de Circulaire Trofee, als eerste horecabedrijf in Breda. Daarnaast is Daan de drijvende kracht achter evenementen zoals de bokkentocht en teckeldag, waar altijd veel mensen op af zijn gekomen.

Wat ooit een klein café was, is uitgegroeid tot een geliefde hotspot in Breda. Zeezicht speelde een belangrijke rol in het populair maken van lunchen in de stad wat van oudsheer vooral thuis werd gedaan. Met het uitgebreide aanbod aan speciaalbieren en wijnen per glas hebben ze nieuwe maatstaven gezet in de lokale horeca.

Na 22,5 jaar succesvol eigenaar te zijn geweest van deze prachtige zaken in Breda, neemt Daan afscheid. Ze markeerde dit bijzondere moment met het plaatsen van een zelfontworpen putdeksel op de Grote Markt, het hoogste punt van Breda. De deksel, gemaakt van cortenstaal, toont de sterstraten, hoogte en windrichtingen. Een symbolische en prachtige afsluiting van een succesvolle periode.

Meyer Horeca Groep

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Horeca Groep 
Horeca Exploitatie 

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

*
*
*